Vandaag maken we kennis met ons gemeenteraadslid Kristof Was. Wie is hij, wat doet hij en wat drijft hem in het leven? Dat lees je hieronder!

Philippe: Dag Kristof, je draait al een hele legislatuur mee in de gemeentelijke politiek en bij CD&V maar stel je toch nog maar eens voor!

Kristof: Met plezier! Ik ben Kristof Was, 39 jaar, geboren en getogen in Heusden-Zolder. Papa van Ties en Seppe. Zoon van Stefan en Rita. Ik ben leerkracht/ ICT-coördinator in het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder.

Philippe: hoe ben je precies in de politiek terecht gekomen?

Kristof: In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2013 werd er gepolst naar mijn interesse in lokale politiek. Mijn eerste reactie was ‘Dit is niks voor mij.’ Ik was in het verleden ook alleen maar bewust bezig met politiek in aanloop naar verkiezingen. Natuurlijk was ik wel gecharmeerd door het aanbod en besloot erover na te denken. De drijfveer in mijn leven (Chiro leider, jeugdtrainer, animator, leerkracht…) is altijd geweest om het voor de mensen rondom mij aangenamer of beter te maken en plots had ik door dat politiek hier ook in kon passen. Dit heeft me doen besluiten de gok te wagen en me verkiesbaar te stellen. Ik had het geluk bij mijn eerste verkiezingen verkozen te worden en heb er nog steeds geen spijt van. Hopelijk kan ik bij deze verkiezingen bevestigen ;).

Philippe: Ben je een echt campagnebeest?

Kristof: Als ik iets doe wil ik het goed doen. Ik hou niet van half werk. Dit is ook zo in de politiek. Al zijn ‘in de oppositie zitten’ en ‘2 jonge kinderen hebben’ niet echt de juiste ingrediënten om politiek te scoren. Toch doe ik mijn uiterste best om alles te combineren en alles zo goed mogelijk te doen. Wie ik wel ben, is iemand die er altijd de sfeer in wilt houden. Ik wil mensen samenbrengen en er dan voor zorgen dat iedereen het leuk vindt, omdat ik ervan overtuigd ben dat mensen samen meer kunnen bereiken dan alleen.
Ik kijk wel uit naar de drukte tijdens de campagne en de opportuniteiten die er dan komen. Ik ben iemand die met wat druk nog meer kan bereiken, al is het natuurlijk ook wel weer leuk als die drukte daarna terug afneemt.

                                      

Philippe: Wat is de grootste prestatie van je leven?

Kristof: Oei, dat is een moeilijke vraag. Mijn eerste reactie was mijn twee kinderen. Daarna dacht ik, mijn zwembrevet van 100 meter.
Maar misschien is de grootste prestatie van mijn leven wel dat ik ook in moeilijke situaties positief kan blijven en dit ook kan overbrengen op anderen. Want dat heeft me al vaak een gelukkig gevoel gegeven.

Philippe: Kristof, deel eens een gênant moment uit je leven.

Kristof: Sorry, ik kan me geen gênant moment herinneren dat ik met jullie wil delen ;). Waarschijnlijk zijn die allemaal tot mijn onderbewustzijn verdrongen.

Philippe: Jammer, ik dacht dit interview een beetje Dag Allemaal-gehalte te geven. Maar goed… we gaan verder! Waar zou je het liefst willen wonen?

Kristof: Ik ben zeer tevreden met waar ik nu woon. Het is een leuke straat met fijne buren. Dus verhuizen hoeft voor mij (nog) niet. Maar na een of andere aflevering op tv waarbij je mensen ziet die verhuizen naar het buitenland om daar in alle rust in de natuur te gaan wonen in een klein dorpje waar iedereen iedereen kent, denk ik toch soms … dat zou ik ook kunnen.

Philippe: Interessant Kristof! Nog enkele tegenstellingen om af te ronden: eten of drinken?
Kristof: Ik ben geen (alcohol) drinker, dus ik ga voor het eten. Al hou ik meer van het gewone eten dan van iets te fancy. Michelinsterren hoeven voor mij dus zeker niet.

Philippe: Stijgen of dalen?
Kristof: In de winter tijdens het skiën liever dalen natuurlijk. In het leven het liefst stijgen. Het idee dat het beste al door is, zou me ongelukkig maken.

                                                              

Philippe: slapen of wakker zijn?
Kristof: Met twee jonge kinderen zou ik resoluut gaan voor slapen ;). Al ben ik ook heel graag wakker om dingen te kunnen doen, mensen te ontmoeten en het gevoel te hebben iets uit het leven te halen.

Philippe: delen of vermenigvuldigen?
Kristof: Ik deel heel graag, zeker als de vreugde zich daardoor vermenigvuldigt.

Philippe: Dankjewel Kristof voor dit interessant gesprek, dat gênant moment komen we nog wel te weten denk ik zo 😉.

Kristof: Geen dank en.. wie weet, wie weet!