Graag stel ik jullie voor aan een straffe madam die liever unieke kansen ziet ipv problemen, onze lijsttrekker Isabelle Thielemans.

An: Isabelle, Kan je je eens voorstellen? En hoe ben je in Heusden-Zolder terecht gekomen?

Isabelle: Ik ben Isabelle, 51 jaar, getrouwd met Guy Moons en mama van 3 prachtige kinderen, Elias (25), Elisabeth (22) en David (19). Tijdens mijn studentenjaren aan de KULeuven (ik heb rechten gestudeerd), heb ik Guy ontmoet, die daar ook studeerde. Na ons huwelijk zijn we in het mooie Heusden-Zolder komen wonen.

An:  Als ik je zie, adem je CD&V. Welke CD&V waarden hebben je aangetrokken?

Isabelle:  Hoe langer ik aan politiek doe, hoe meer ik mij thuis voel in onze partij. Ik voel mij het best in dat moedige midden, met plaats voor nuance, waar diegenen die het goed hebben mee zorg dragen voor diegenen die het minder goed hebben, waar iedereen zichzelf mag zijn. Ook Groen, die samen met ons 1 lijst vormen, deelt diezelfde waarden van diepe verbondenheid.

An:  Hoe ervaar jij de campagne periode? Een fijne periode of toch liever de andere 5 jaren?

Isabelle:  Tot voor een paar maanden zou ik ongetwijfeld gekozen hebben voor de 5 andere jaren. Geef mij maar dossiers en vergadertafels, daar voel ik mij op mijn best. Maar de afgelopen campagne, mijn eerste campagne als lijsttrekker, heeft mij echt aangenaam verrast. Ik heb vele fijne gesprekken gehad met onze inwoners, over hun dromen en verlangens,… Ook het verantwoordelijk zijn voor de groep kandidaten voelt intens, maar door de diepe verbondenheid heb ik deze periode al bijzonder waardevol en mooi ervaren.

An: Je mag inderdaad terecht fier zijn op het hechte groepsgevoel dat je gecreëerd hebt. We staan er echt als één groep, als één sterke partij. Nu een heel ander topic. Wat zijn volgens jou de verschillen tussen een man of een vrouw bij het besturen van een gemeente?

Isabelle:  In de ideale wereld zou het antwoord zijn: “er zijn geen verschillen”. Toch zijn die er, en net die rijkdom aan verschil moeten we koesteren. Misschien hebben vrouwen meer oog voor de kleine dingen? Alhoewel, in grote ruimtelijke en planmatige dossiers kan ik als vrouw meer dan mijn mannetje staan.
Net zoals onze gemeente divers is, op vele vlakken, zou ons gemeentebestuur ook divers moeten zijn, met zeker een volwaardig evenwicht man/vrouw.

An:  Een gemeentebestuur hoort inderdaad een weerspiegeling te zijn van zijn gemeente. Hoe zie je de toekomst?

Isabelle:  Hoopvol, zonder meer. Als politicus moet je durven dromen en hopen om daarna uit te voeren. Als je gelooft in het goede in de mens, dan ga je in plaats van te denken in problemen naar kijken in kansen.

An:  Als je 1 wens mag doen, wat zou je dan wensen?

Isabelle:  Een gezond en gelukkig leven, voor iedereen die mij dierbaar is.

An:  Inderdaad een waardevolle wens. Van een mooie wens naar een mooi plekje. Wat is je favoriete plekje in Heusden-Zolder?

Isabelle: Zonder twijfel De Kluis in Bolderberg. Deze magische plek heeft mij gezien tijdens mijn ups en mijn downs, ik kom er vaak wandelen. De natuur als bron, …

An:  Dat herken ik helemaal. Ik weet dat muziek heel belangrijk is voor je, vertel er eens wat meer over.

Isabelle: Al jaren speel ik klarinet bij de harmonie de Ware Vrienden van Zolder. Samen met anderen muziek spelen, ik kan het iedereen aanraden. Elk speelt zijn instrument, en samen klinkt het fantastisch, iedereen levert zijn bijdrage aan de mooie klank van het orkest. Thuis speel ik ook piano. Muziek is echt balsem voor mijn ziel, het kan mij echt lyrisch maken, het genie
van een Beethoven, Bach of Mozart,…de ultieme herbronning.

An:  Heerlijk lijkt mij dat, dat klinkt als muziek in de oren. Heb je nog andere hobby's?

Isabelle: Lezen en breien. Ja, dat breien klinkt misschien niet meteen hip, maar geloof me, het maakt je hoofd helemaal leeg. Het repetitieve en het creatieve van het breien zijn geweldig voor de geest. Ook ongelooflijk hoeveel mensen ik al leren kennen heb door deze bijzondere hobby. Over de grenzen heen wordt door vele vrouwen aan handwerk gedaan. Als we kunnen vertrekken van wat ons bindt (een draad, als het ware :-)), kan je je inbeelden wat we nog meer zouden kunnen bereiken, samen?

An: Samen breien aan een warme gemeente.
Nu enkele snelle vragen: Zomer of winter?

Isabelle: Zomer

An:  Zelf koken of uit gaan eten?

Isabelle:  Ik kook niet graag, dus uit gaan eten, maar een zelf gekookte maaltijd, klaargemaakt door man of kinderen, kan mij ook altijd bekoren.

An:  Exotisch strand of boswandeling om de hoek?

Isabelle: Boswandeling

An: Klein lokaal muziek groepje of grote artiest?

Isabelle: Elke muziek die mij in bekoring kan brengen, maar liefst de muziek die ik met het harmonieorkest speel.

An: Danjewel Isabelle voor dit hartelijke en warme gesprek. Ons vertrouwen heb je alvast!